Úvod » Blog » Bradáček srdčitý - orchidej z mechu

Bradáček srdčitý - orchidej z mechu

Bradáček srdčitý zpřibližně 75 druhů orchidejí naší přírody je většina poměrně atraktivních, alespoň při bližším pohledu. Přestože se nemohou rovnat dekorativnosti a velikosti tropických druhů (snad svýjimkou Střevičníku pantoflíčku), mají většinou květenství, které Vás upoutá k bližšímu prohlédnutí. Početná skupina orchidejí je však pro nestranného pozorovatele značně neatraktivní, pro svůj zelený květ. Existují však i orchideje, které jsou kromě nízké atraktivity svých květů natolik drobné vzrůstem, že najít její zástupce je skutečný oříšek. Sem kromě Měkčilky jednolisté , Měkkyně bahenní, Korálice trojklanné patří i Bradáček srdčitý.

obrázek Bradáček srdčitý

Roste ve smrkových horských lesích a na rašeliništích našich příhraničních hor a setkání sním je opravdovým botanickým svátkem. Podstatně běžnějším druhem je jeho blízký příbuzný Bradáček vejčitý, což je orchidej dosud natolik častá, že nepožívá zatím status ochrany. Vzhledem k zeleným květům je však také snadno k přehlédnutí.

obrázek Bradáček srdčitý

Bradáček v mechu

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace